Logo Home Airgun.ro

catalog produse

Producători

Newsletter

SPRAY AUTOAPARARE DEFENOL CS 50 ML [KLEVER BALLISTOL] Afisare la marime maxima

SPRAY AUTOAPARARE DEFENOL CS 50 ML [KLEVER BALLISTOL]

KLEVER BALLISTOL SPRAY IRITANT - LACRIMOGEN PENTRU AUTOAPARARE DEFENOL CS

TUB DE 75 ML, CU CONTINUT EFECTIV DE 50 ML

CONCENTRATIE 80 mg SUBSTANTA ACTIVA CS (2-Chlorobenzylidenemalononitrile)

UTILIZAT PENTRU PROTECTIA PERSONALA

PRODUS ATESTAT DE BKA (BUNDESKRIMINALAMT - FEDERAL CRIMINAL POLICE OFFICE - BIROUL FEDERAL AL POLITIEI GERMANE)

Mai multe detalii

AGA-K2424

Disponibilitate: DISPONIBIL


Anunta-ma cand este disponibil

33,00 Lei

  • Caracteristici: SPRAY AUTOAPARARE DEFENOL CS 50 ML [KLEVER BALLISTOL]

  • Producator / Furnizor / Marca
    Klever Ballistol Germania
  • Material recipient
    Aluminiu
  • Lungime totala
    112 mm
  • Diametru
    35 mm
  • Volum
    75 ml
  • Continut efectiv
    50 ml
  • Continut
    CS (Ortho-Chlorobenzalmalononitrile) 80 mg
  • Tip
    Dispersant (Fog)
  • Mentiuni
    Prevazut cu clips pentru agatare la centura

 

NOTIUNI GENERALE PRIVIND TIPURILE EXISTENTE DE GAZ LACRIMOGEN IRITANT

In primul rand trebuie atrasa atentia asupra denumirii de "Spray paralizant". Nu exista asa ceva nici macar in dotarea si uzul fortelor de ordine, cu atat mai putin in comert. Este interzisa la nivel mondial utilizarea oricarui tip de gaz ce poate provoca paralizie (prin blocarea nervilor). In comert si in dotarea oricarui tip de unitate de interventie, indiferent de nivelul la care actioneaza aceasta si indiferent de tara in care activeaza, nu exista decat gaze iritante, lacrimogene si inflamatoare. Singura deosebire dintre cele folosite de fortele de ordine si cele ce se gasesc in comert fiind concentratia activa din gazul respectiv (in general, cele aflate in comert, la care are acces orice persoana si le poate folosi in autoaparare, sunt mai slabe decat cele utilizate de fortele de ordine, avand concentratii reduse). Asadar, spray paralizant, la modul propriu, NU exista. Totusi, avand in vedere efectele produse de gazele iritant-lacrimogene existente pe piata (si prezentate mai jos), orice spray iritant lacrimogen poate fi asimilat, la modul figurat, cu un spray paralizant, deoarece, prin efectele sale principale (orbire temporara si insuficienta respiratorie), pune agresorul in imposibilitatea de a-si continua actiunea, deci, practic, il "paralizeaza".

Spray cu JET: pulverizeaza gazul sub forma de jet, direct catre punctul ochit
Spray DISPERSANT: pulverizeaza gazul in mod imprastiat, creand o "perdea" de gaz in zona ochita

Sprayul de tip JET se recomanda pentru situatiile unde exista un singur atacator, iar cel DISPERSANT pentru situatiile unde exista mai multi atacatori. Acestea sunt doar recomandari, ambele moduri de pulverizare sunt eficiente si isi ating scopul, indiferent de situatia in care sunt folosite.

OC Gas (Oleoresin Capsicum)
Sprayurile cu extract de piper (pepper spray) sunt cel mai des intalnite, atat in dotarea politiei, fortelor de ordine si agentilor de paza, cat si in uzul personal al cetateanului, in vederea protectiei personale (auto-aparare). Se regasesc in diferite concentratii, in functie de destinatie, fiind utilizate si impotriva cainilor agresivi, a ursilor si a altor animale salbatice, ce pot atenta la siguranta omului.
Ingredientul activ al sprayurilor cu piper se numeste Capsaicin si este un derivat chimic al extractului din ardei iute (chili pepper). Gazul OC este iritant, lacrimogen si inflamator, actioneaza asupra ochilor, provocand orbire temporara (lacrimare, vedere incetosata si tendinta de a tine ochii inchisi) si asupra cailor respiratorii, provocand iritatii ale cailor respiratorii, insuficienta respiratorie si tuse. Pot aparea si iritatii ale pielii, la persoanele mai sensibile. In functie de puterea compozitiei, a distantei, a zonei de contact, a intensitatii pulverizarii si a sensibilitatii organismului atacatorului, efectele principale dureaza intre 15-60 minute, apoi scad in intensitate, urmand a mai persista timp de inca cateva ore.

CS Gas (Ortho-Chloro-Benzylidene-Malononitrile)
Gazul CS a fost descoperit in anul 1928, de doi americani (initialele numelor dand si denumirea gazului - Corson si Stoughton). Acest tip de gaz s-a dovedit a fi mai puternic si mai putin toxic decat predecesorul sau, gazul CN.
Componentul definitoriu al gazului CS este Cyanocarbon, un compus chimic format din Cyanide (CN - un atom de Carbon + un atom de Nitrogen). Gazul CS este iritant lacrimogen, actioneaza asupra ochilor, provocand orbire temporara (lacrimi, vedere incetosata si tendinta de a tine ochii inchisi), asupra cailor respiratorii, provocand iritatii ale cailor respiratorii, insuficienta respiratorie, tuse, scurgeri nazale si asupra pielii prin senzatie de arsura. Pot aparea stari de dezorientare, inconstienta, lesin sau de voma. Efectele asupra cailor respiratorii se reduc in cel mult o ora (scurgerile nazale, tusea), dar senzatia de iritare si arsura poate dura cateva ore.
In concentratii egale, gazul CS are efect mai puternic decat gazul CN, dar efectul este de durata mai scurta. Nivelul de toxicitate este mai redus in cazul gazului CS, fata de cel al gazului CN.

CN Gas (Chloro-Acetophenone)
Denumirea CN (Phenacyl Chloride) a fost atribuita de NATO (North Atlantic Treaty Organization). Gazul CN este primul tip de gaz iritant, la nivel oftalmic si pulmonar, folosit dupa Primul Razboi Mondial (WWI). Acesta a fost utilizat ca principal gaz lacrimogen si iritant pana la sfarsitul anilor '50, moment in care s-a dispus, treptat, la inlocuirea sa cu gazul CS. In prezent este folosit cu precadere gazul CS, dar, ocazional, continua sa fie folosit si gazul CN, mai ales sub denumirea Mace (Mace Security International).
Gazul CN are la baza compusul chimic Phenacyl Chloride, un compus chimic modificat al Acetophenone (Ketone/Aketone - Acetona). Gazul CN este iritant lacrimogen, actioneaza la nivelul ochilor, provocand orbire temporara (lacrimi, vedere incetosata si tendinta de a tine ochii inchisi), la nivelul cailor respiratorii, provocand iritatii ale cailor respiratorii, insuficienta respiratorie, tuse, scurgeri nazale si la nivelul pielii prin senzatii de arsura. Pot aparea stari de dezorientare, inconstienta, lesin sau de voma. Efectele gazului CN pot dura cateva ore.
In concentratii egale, gazul CN are efect mai slab decat gazul CS, dar efectul sau persista pentru mai mult timp. Nivelul de toxicitate al gazului CN este mai mare decat al gazului CS.

CR Gas (Dibenz-Oxazepine)
Gazul CR (Dibenzoxazepine) este mai rar intalnit. A fost dezvoltat de Ministerul Apararii Marii Britanii, la inceputul anilor '60, ca un gaz cu actiune imediata si foarte puternica, dar neletala, pentru controlul maselor in timpul unor posibile revolte/revolutii. Acest tip de gaz are actiune imediata, este mult mai puternic decat gazul CS si persista o durata foarte mare de timp. Gazul CR este puternic iritant si lacrimogen, efectul sau asupra ochilor provoaca orbire temporara, atat prin lacrimare abundenta, vedere incetosata, cat si prin actiune directa asupra muschilor din jurul ochilor, provocand contractii musculare necontrolate. Contactul gazului cu pielea produce iritatii intense si de durata. Efectul asupra cailor respiratorii este similar cu al gazului CS, dar mult mai puternic ca actiune, provocand iritatii serioase si persistente ale cailor respiratorii, prin insuficienta respiratorie, tuse accentuata si scurgeri nazale abundente. Pot aparea stari de dezorientare, inconstienta, lesin sau de voma. Datorita efectelor imediate si foarte puternice asupra organismului, este recunoscut ca provocator de panica in cazul persoanelor afectate, aceasta ducand la inconstienta in actiunile intreprinse pe moment. Toate aceste aspecte il fac un gaz iritant-lacrimogen foarte periculos, folosit foarte rar, doar in situatii de forta majora si foarte atent administrat. In cantitati necontrolate poate produce moartea prin asfixiere sau edem pulmonar, utilizarea sa intr-un spatiu restrans si slab ventilat putand duce la decesul unei persoane in doar cateva minute. In cazul gazului CR, datorita structurii compusilor chimici si a posibilelor reactii ale acestora, NU se recomanda clatirea cu apa a zonelor afectate, acest lucru putand duce la inrautatirea situatiei.
Gazul CR este mult mai puternic decat gazul CS si gazul CN, efectele sale putand persista de la cateva ore si pana la cateva zile. Desi efectele sale pot fi devastatoare, totusi, nivelul de toxicitate al gazului CR este mai redus decat cel al gazului CS.

 

INFORMATII GENERALE PENTRU UTILIZAREA SPRAYURILOR IRITANT-LACRIMOGENE

-Pulverizati spre fata agresorului (gura, nas, ochi).
-Raza de actiune pentru eficienta maxima este intre 1 - 1,5 metri.
-Evitati pulverizarea sub 1 metru distanta; pot aparea vatamari serioase.
-Raza maxima de actiune este de 5-6 metri.

-NU folositi in spatii aglomerate !
-NU pulverizati impotriva vantului !
-NU expuneti recipientele la actiunea directa a razelor solare !
-NU expuneti recipientele temperaturi mai mari de 50°C !
-NU perforati recipientul (nici macar dupa golire) !
-NU aruncati recipientul in foc (continut aflat sub presiune) !
-NU lasati la indemana copiilor !

 


INFORMATII GENERALE PRIVIND COMBATEREA EFECTELOR GAZULUI IRITANT LACRIMOGEN

-Pentru a calma zonele afectate se recomanda clatirea cu apa rece, fara a atinge sau freca zonele afectate. Folosirea apei nu va reduce durata efectului, dar va ajuta la calmarea zonelor afectate.
-Nu clatiti cu apa calda, intrucat apa calda va deschide porii si va permite intrarea chimicalelor in piele.
-Nu atingeti si nu frecati zonele afectate, deoarece, prin frecare, exista riscul de a extinde zona afectata si de a favoriza intrarea chimicalelor in pori.
-Daca aveti posibilitatea, stergeti usor zonele afectate, folosind servetele umede.
-Se recomanda indepartarea hainelor ce au fost atinse de suflul gazului, pentru a se evita imprastierea chimicalelor de pe haine si contactul lor cu pielea.
-Se recomanda expunerea la aer curat, in bataia vantului, pentru calmarea zonelor afectate si imprastierea chimicalelor.
-Nu se recomanda folosirea cremelor pentru a trata zonele afectate, deoarece majoritatea compusilor chimici ai gazelor lacrimogene / iritante au proprietatea de a se dizolva in grasimi.
-Daca gazul a fost pulverizat si pe haine, se recomanda ventilarea lor timp de cateva ore si apoi spalarea repetata a acestora sau chiar aruncarea lor.
-Foarte important de retinut este ca TIMPUL va fi singurul factor ce va contribui cu adevarat la disparitia efectelor produse de gazele iritant-lacrimogene. Toate celelalte actiuni descrise mai sus va vor ajuta doar sa suportati mai usor perioada de tranzit a efectului gazelor iritante. 


Materialele si continutul sprayurilor iritant-lacrimogene sunt 100% reciclabile/biodegradabile si nu dauneaza stratului de ozon.


Toate tipurile de spray cu gaze iritant-lacrimogene comercializate pe acest site sunt originale, fabricate in Germania. Nu comercializam sprayuri contrafacute ! (Da, exista sprayuri iritante si lacrimogene contrafacute, in special copiate dupa sprayurile NATO, iar continutul acestora poate avea o concentratie foarte scazuta de substanta activa sau aceasta poate chiar lipsi cu desavarsire si veti pulveriza doar aer spre atacator)


Acest tip de produse se comercializeaza doar catre persoane avand 18 ani impliniti !


Nu exista comentarii.

Scrie comentariul tau

SPRAY AUTOAPARARE DEFENOL CS 50 ML [KLEVER BALLISTOL]

SPRAY AUTOAPARARE DEFENOL CS 50 ML [KLEVER BALLISTOL]

KLEVER BALLISTOL SPRAY IRITANT - LACRIMOGEN PENTRU AUTOAPARARE DEFENOL CS

TUB DE 75 ML, CU CONTINUT EFECTIV DE 50 ML

CONCENTRATIE 80 mg SUBSTANTA ACTIVA CS (2-Chlorobenzylidenemalononitrile)

UTILIZAT PENTRU PROTECTIA PERSONALA

PRODUS ATESTAT DE BKA (BUNDESKRIMINALAMT - FEDERAL CRIMINAL POLICE OFFICE - BIROUL FEDERAL AL POLITIEI GERMANE)

Scrie comentariul tau

GDPR | Termeni - conditii | Confidentialitate | Cookies
Toate drepturile rezervate ©2023